Meer informatie
-
Assistentes
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
De assistentes hebben ook een afsprakenspreekuur. U kunt hiervoor ’s ochtends tussen 8.00 en 10.00 bellen.
U kunt bij de assistente op afspraak terecht voor:
- het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest (kosten 10 euro)
- urine onderzoek
- verstrekken van informatiefolders
- vaccinaties
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- zwachtelen en tapen
-
Praktijkondersteuners
Marcolette Oomen, Anita Oostvogels, Sandra van Eeden en Marina de Bodt zijn onze praktijkondersteuners. Ze doen spreekuur voor mensen met chronische ziektes zoals suikerziekte, longziektes en hart- en vaatziektes. De behandeling wordt altijd overlegd met een van de huisartsen.
-
Psychische hulp: POH GGZ en psychiater
Sinds enige tijd kunt u, na verwijzing door één van de huisartsen, in onze praktijk goede hulp krijgen bij psychische problemen. Daarvoor werken in onze praktijk 2 praktijkondersteuners (POH GGZ) en een psychiater.
De praktijkondersteuners zijn Hennie van Raamsdonk en Mirjam Toet. Mirjam Toet is ook gespecialiseerd in het behandelen van jong volwassenen.
Drs. Ellen Rutten is psychiater en werkt op 1x per maand op donderdag in onze praktijk.
Als u denkt dat u hiervoor in aanmerking komt, kunt u het beste een afspraak bij een van de huisartsen maken.
-
Geen verwijsbrief meer nodig voor paramedische zorg
Voor de meeste zogenaamde ‘paramedische’ zorgverleners heeft u géén verwijsbrief meer nodig.
GEEN VERWIJSBRIEF
WEL VERWIJSBRIEF
Diëtisten
Logopedie voor kinderen onder 18 jaar
Ergotherapeuten
Audiologisch centrum
Fysiotherapeuten
Eerste afspraak in een ziekenhuis
Huidtherapeuten
Logopedisten (voor volwassenen)
Optometristen
Cesar therapeuten
Mensendieck therapeuten
Podotherapeuten
Verloskundigen
Pedicures
Zelf afspreken
U kunt zelf rechtstreeks een afspraak maken met de zorgverlener waar u naartoe wilt. De zorgverleners hebben zelf afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Zij geven uw kosten (meestal) aan uw zorgverzekering door. Dat gaat niet via uw huisarts.De huisarts ziet wel in uw medisch dossier of u naar een zorgverlener gaat (als u hiervoor toestemming heeft gegeven). Bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut of diëtist. Dat is belangrijk, want zo blijft uw huisarts op de hoogte van uw gezondheid.
-
Geneeskundige verklaring niet via uw eigen huisarts
Uw eigen huisarts kan u géén geneeskundige verklaring geven. Een onafhankelijke huisarts wel.
Wat is een geneeskundige verklaring?
Een geneeskundige verklaring is een brief met het oordeel van een arts. Dat oordeel kan gaan over of u dingen kunt doen. Bijvoorbeeld werken, autorijden en naar school gaan. Het kan ook gaan over of u recht heeft op hulp. Bijvoorbeeld een parkeervergunning of een aangepaste woning. Een geneeskundige verklaring noemen ze ook wel een medische verklaring of een doktersverklaring.Alléén via een onafhankelijke arts
Alleen een andere arts dan uw eigen arts mag een geneeskundige verklaring aan u geven. Deze arts kan een oordeel geven over uw situatie zonder daar zelf een mening over te hebben. Zo kan uw eigen huisarts zich bezighouden met uw zorg en een goede relatie met u. De onafhankelijke arts vraagt als het nodig is informatie op bij u of uw eigen arts. Daarvoor is uw toestemming nodig.Waar u een onafhankelijke arts vindt
Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft om advies. Zij kunnen u verwijzen naar een onafhankelijke arts die de eisen kent voor de hulp die u nodig heeft.Andere mogelijkheden
- Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft of uw eigen oordeel over uw gezondheid genoeg is.
- Deel zelf (een deel van) uw medische gegevens met de website MijnGezondheid.net via ‘Mijn dossier’ en ‘Dossier opslaan’.
- Vraag uw huisarts om een kopie van uw medische gegevens.
Meer informatie over de geneeskundige verklaring vindt u op de website van de beroepsvereniging voor artsen (KNMG): https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm